Menu
  • Bel ons:070 - 366 07 01
  • Buiten openingstijden:070 - 206 09 00

Hond koelhouden in de zomer

Hoe houdt u uw hond koel tijdens de warme zomerdagen?

Ook in Nederland kan het erg warm worden in de zomer. De meeste honden kunnen niet zo goed tegen warmte, daarom is het raadzaam om de nodige maatregelen te nemen om oververhitting te voorkomen. In dit blogbericht geven we u een aantal tips om uw huisdier koel te houden tijdens de warme zomerdagen.

Zorg voor schaduwrijke plekken

Bied uw hond verkoeling door schaduwrijke plekken te creƫren in het huis en de tuin. Honden hebben meer moeite om hun warmte kwijt te raken dan mensen en moeten daarom niet in de zon liggen. Heeft uw hond een buitenkennel? Scherm deze dan af met een parasol en ververs het drinkwater meerdere keren per dag.

Ontspanning in plaats van inspanning

Vermijd inspanning en laat uw hond juist ontspannen op een warme zomerdag. Veel honden houden ervan om actief te zijn en te spelen, maar stel dit uit tot een koelere dag. Het is raadzaam om bijvoorbeeld niet te gaan fietsen of rennen.

  • Laat uw hond tijdens het uitlaten niet op asfalt of zand lopen, omdat dit erg warm kan worden. Uw dier over gras laten lopen is bijvoorbeeld verstandiger
  • Een grote wandeling is beter te vermijden tijdens het warmste moment van de dag, doe dit vroeg in de ochtend of laat in de avond. En vergeet in ieder geval niet om koel drinkwater mee te nemen!
  • Als het veilig is om te zwemmen, dan kan het geen kwaad om uw hond te laten afkoelen in het water na een wandeling. Een verfrissende duik doet uw hond goed

Laat uw hond niet achter in de auto

Iedereen weet dat een hond snel oververhit raakt en zelfs kan overlijden als deze achter wordt gelaten in de auto op een warme dag, maar als iemand even een korte boodschap doet is deze fout snel gemaakt. Als het buiten 25 graden is, loopt de temperatuur in een auto al snel op naar 50 graden. Honden kunnen hun warmte moeilijk kwijt, raken daardoor snel oververhit en hebben dan een grote kans om te overlijden.

Ziet u toch een hond in een auto op een warme zomerdag? Bel dan de dierenambulance op telefoonnummer 144. Zij komen zo spoedig mogelijk ter plaatse en zien toe op de gezondheid van de hond, zodra deze bevrijd is.

Infographic

Een hond in de auto achterlaten is in veel gevallen dodelijk. Hieronder ziet u waarom: