Dierenkliniek Het Zicht is verhuisd naar Dierenkliniek Avonturia, Kerketuinenweg 3 in Den Haag.

Endoscopie voor huisdieren

Endoscopie stelt de dierenarts in staat om bij uw huisdier op plaatsen te kijken die hij net niet kan zien. Het voordeel van endoscopie is dat er geen incisie gemaakt hoeft te worden zoals dat bij een chirurgische operatie wel het geval is. Omdat de ingreep bij uw huisdier klein is, herstelt hij of zij veel sneller en is uw dier zo weer op de been.

endoscopische behandeling hond dierenartsen van het zicht

Endoscopie helpt ons om een diagnose te stellen en wordt ook gebruikt om een grote variĆ«teit aan darmproblemen te behandelen. Afhankelijk van de symptomen kan endoscopie gebruikt worden in de neus (neusgangen en sinusholten), de keel (strottenhoofd en luchtpijp), de slokdarm, de maag, de darmen, buikholte en borstholte.

Met behulp van endoscopie kunnen biopten genomen worden van de maag en de darmen en kan er gezocht worden naar kanker in de slokdarm en maag. Voor elke plaats waar endoscopie gedaan wordt is aangepaste apparatuur nodig. Wel wordt bij alle soorten endoscopen gebruik gemaakt van een koude lichtbron en een glasvezelkabel om het te onderzoeken gebied in beeld te brengen.

Huisdieren hebben nog wel eens de neiging om voorwerpen in te slikken. Deze kunnen in sommige gevallen via de endoscoop verwijderd worden.

Terug naar Diagnostiek