Wij zijn per 1 juli gesloten in het weekend. Voor spoedgevallen in het weekend kunt u contact opnemen met Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag op 070 - 206 09 00.

Echografie voor huisdieren

Dierenkliniek Het Zicht heeft een geavanceerd echoapparaat zodat we ook met deze beeldvormende techniek een diagnose of eventuele dracht kunnen vaststellen. Echo is een pijnvrije, niet invasieve techniek welke geluidsgolven van hoge frequenties gebruikt om een bewegend beeld te vormen van de inwendige organen van uw huisdier. Geluidsgolven zijn niet schadelijk voor uw huisdier.

dierenarts voert echografisch onderzoek uit

Echoscopie wordt gebruikt voor een breed spectrum van diagnoses. Het is voornamelijk bruikbaar voor het onderzoeken van de ingewanden, nieren, lever en voor een drachtigheidsonderzoek. Ook wordt de echo gebruikt om de hartfunctie te bekijken en om scans te maken van de blaas bij blaasklachten.

Door middel van echografie kan de dierenarts de vorm, structuur en ligging van diverse organen zichtbaar maken. Ook kan de echo helpen om ons beter voor te bereiden op een eventuele operatie, zoals een knie of kruisband operatie.

Terug naar Diagnostiek