Wij zijn per 1 juli gesloten in het weekend. Voor spoedgevallen in het weekend kunt u contact opnemen met Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag op 070 - 206 09 00.

Operaties

De operatieve behandelingen van Dierenkliniek Het Zicht:

Specialisaties

Naast bovenstaande operatieve behandelingen hebben wij veel ervaring met:

Voorafgaand aan de operatie

Alle operaties die worden uitgevoerd hebben als doel uw dier beter te maken en/of een gezonder en aangenamer leven te geven. Wij als dierenarts en assistentes zullen uw huisdier van de beste zorg voorzien.

U heeft een afspraak gemaakt voor uw huisdier. Hieronder staan een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u uw dier brengt:

  • Het is noodzakelijk dat uw dier nuchter binnenkomt. Dit houdt in dat uw dier tenminste 12 uur voor de afspraak geen eten meer mag (wel water). Door de narcose kan uw huisdier misselijk worden en gaan braken. Dit kan gevaarlijk zijn wanneer uw dier verdoofd is. Zodoende vragen wij van u dat uw dier nuchter is.
  • Dit geldt niet voor konijnen en knaagdieren! Zij mogen juist niet nuchter zijn i.v.m. een afwijkende darmwerking.
  • Zorg dat uw huisdier behandeld is tegen wormen en vlooien voordat hij/zij binnenkomt.
  • Laat uw hond goed uit voordat u hem brengt, maar laat hem niet teveel inspanning verrichten (houd hem aan de lijn).
  • Breng uw dier in een reismand of aan een stevige riem met een goed sluitende halsband.
  • Laat uw telefoonnummer bij ons achter en zorg dat u bereikbaar bent op het opgegeven nummer.
  • Mocht uw dier gedragsveranderingen vertonen of een lichamelijke klacht hebben (denk hierbij aan braken, diarree, veel drinken, etc.), meldt dit dan aan de assistente op de dag van het brengen.

De operatie

De dierenarts zal eerst een lichamelijk onderzoek uitvoeren, alvorens uw dier te verdoven. Indien nodig kan er een pre-anaesthetisch bloedonderzoek gedaan worden om te kijken hoe de orgaan functie is bij uw dier. Hierna kan de dierenarts zijn narcose middel eventueel aanpassen naargelang de afwijkende bloedwaarden. Hierna krijgt het dier door middel van een injectie antibiotica, ontstekingsremmer en pijnstilling toegediend om het herstel na de operatie te bevorderen. Wanneer uw huisdier lichamelijk in orde wordt bevonden plaatst de dierenarts een branule in de ader. Hierop kan indien nodig een infuus gekoppeld worden. Nadat de verdoving toegediend is zullen de assistentes uw dier verder voorbereiden op de operatie (scheren, wassen, desinfecteren, etc.).

Tijdens de operatie kunnen wij de ademhaling en de hartslag van uw dier in de gaten houden d.m.v. speciale bewakingsapparatuur. Indien nodig kunnen wij extra (gas)narcose toedienen. Na de operatie zal uw dier een injectie krijgen waardoor hij weer rustig wakker wordt. Uw huisdier zal na de operatie een tijdje in de recovery room/uitslaap-kamer verblijven totdat hij/zij weer helemaal wakker is. De assistente zal u na afloop opbellen om af te spreken hoe laat u uw dier weer op kunt halen.

kat na operatie

Nazorg thuis

Het is erg belangrijk dat u uw dier goed in de gaten kunt houden wanneer deze net thuisgekomen is.
Zorg ervoor dat hij/zij niet aan de wond/hechtingen gaat likken (u kunt eventueel een kraag komen ophalen bij de praktijk). Indien nodig krijgt uw dier een antibioticakuur en pijnstilling mee naar huis. Beide kuren moeten helemaal worden afgemaakt. In de meeste gevallen zal uw huisdier binnen een dag weer gaan eten en drinken.