Vandaag geopend van 09.00 tot 17.00 uur
070-3660701

Nieuws

Tips om uw tuin diervriendelijk te maken

In de zomer is het heerlijk om in de tuin te genieten van de zon. Huisdieren vinden het ook fijn om met mooi weer in de tuin te spelen. Het is daarom belangrijk om aandacht te hebben voor risico’s die van invloed zijn op de veiligheid van uw dierenvriend. In dit artikel delen we tips om uw tuin diervriendelijk te maken, zodat u samen van een mooie zomer geniet.

Besteedt u genoeg aandacht aan het gebit van uw huisdier?

Het klinkt wellicht vreemd: de tanden van uw huisdier poetsen. Maar dat is het zeker niet. Helaas vergeten veel mensen dat het verzorgen van het gebit van huisdieren heel belangrijk is. Heeft u er ooit wel eens bij stilgestaan dat gebitsproblemen uiteindelijk kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen? In deze blog leggen we u graag uit waarom het belangrijk is voldoende aandacht te besteden aan het gebit van uw huisdier en hoe u dit het beste kunt doen. Is het echt zo belangrijk om het gebit van mijn huisdier te verzorgen? Daar is maar één antwoord juist op: jazeker! Zelf brengen we regelmatig een bezoek aan de tandarts voor een periodieke controle.

Uw kat wel of niet naar buiten laten gaan?

Regelmatig krijgen we de vraag waar u als katteneigenaar goed aan doet. Is het zielig om een kat binnen te houden? Wordt een kat hier ongelukkig van? Of is de veiligheid van een kat belangrijker? Buiten ligt het gevaar immers op de loer. We begrijpen maar al te goed dat u worstelt met de vraag of u uw kat lekker veilig binnen moet houden of toch het plezier van buiten moet gunnen. Ontdek in dit blog de voor- en nadelen en handige tips! Binnen- of buitenkat: wat is verstandig? Laten we allereerst eens in de tijdmachine stappen. Terug naar de tijd waarin alle katten buiten kwamen voor het bewaken van hun territorium, om te jagen en het doen van hun behoefte.

Handige wintertips voor uw hond en kat

De gezellige wintermaanden staan weer voor de deur. De winterjas, sjaals, mutsen en handschoenen komen uit de kast ter voorbereiding op de lage temperaturen. Maar hoe beschermt u uw hond en kat eigenlijk tegen de kou? We geven u graag een aantal wintertips om het uw huisdier zo aangenaam mogelijk te maken. Wintervacht honden In de winter zetten we de verwarming in huis lekker hoog voor een fijne, warme ruimte. Door onze verwarmde huizen krijgen honden een steeds minder dikke wintervacht.

Hoe maak ik mijn papegaai handtam?

Hoe maak ik mijn papegaai handtam?

Papegaaien zijn, onder andere vanwege hun mooie verenkleed en hun intelligentie, populaire huisdieren. Deze prachtige dieren zijn echter niet eenvoudig om te houden. Het is namelijk erg belangrijk om uw papegaai genoeg aandacht te geven en op de juiste manier op te voeden. Het dier gaat zich anders vervelen en kan gedragsproblemen ontwikkelen, zoals krijsen, bijten of plukken. Het handtam maken is een belangrijke eerste stap in de opvoeding van uw kromsnavel. Wij geven u hiervoor graag een aantal tips.

Hoe houdt u uw hond koel tijdens de warme zomerdagen?

Ook in Nederland kan het erg warm worden in de zomer. De meeste honden kunnen niet zo goed tegen warmte, daarom is het raadzaam om de nodige maatregelen te nemen om oververhitting te voorkomen. In dit blogbericht geven we u een aantal tips om uw huisdier koel te houden tijdens de warme zomerdagen. Zorg voor schaduwrijke plekken Bied uw hond verkoeling door schaduwrijke plekken te creëren in het huis en de tuin. Honden hebben meer moeite om hun warmte kwijt te raken dan mensen en moeten daarom niet in de zon liggen.

AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Er komt een nieuwe, verscherpte wet op persoonsgegevens. Wij, als uw dierenkliniek, willen hierover graag transparant blijven en u als onze klant hiervan op de hoogte stellen en houden. Eigenlijk verandert er niet zoveel in de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan, aangezien wij dit uiteraard altijd al met de grootste zorgvuldigheid hebben gedaan. In de gehele EU zijn verwerkingsverantwoordelijken en -verwerkers momenteel aan het werk om de AVG-vereisten in te voeren. We moeten ons allemaal vóór 25 mei 2018 aan de nieuwe verordening aanpassen.

Waarom uw kat laten chippen?

Begin februari werd bekend dat de Tweede Kamer een plan steunt om gemeenten de mogelijkheid te geven het chippen van katten te verplichten. De reden voor het plan is het grote aantal zwerfkatten en de overvolle dierenasiels. Door het voor gemeenten eenvoudiger te maken om het chippen te verplichten, hoopt de Tweede Kamer het aantal zwerf- en asielkatten terug te dringen.

Tips tegen vuurwerkangst bij uw huisdier

De gezellige decembermaand is niet voor iedereen een feestje. Voor veel huisdieren wordt het overschaduwd door vuurwerk(angst). Wees er op tijd bij en gun uw huisdier een fijn oud & nieuw! Hieronder enkele tips:

Waar u in december op moet letten bij huisdieren

December is een gezellige feestmaand, maar er zijn wel wat punten waar rekening mee gehouden moet worden als u huisdieren heeft.

Getoond 1–10 van 22123
Terug