Vandaag geopend van 09.00 tot 18.30 uur
070-3660701

Nieuws

Tips tegen vuurwerkangst bij uw huisdier

De gezellige decembermaand is niet voor iedereen een feestje. Voor veel huisdieren wordt het overschaduwd door vuurwerk(angst). Wees er op tijd bij en gun uw huisdier een fijn oud & nieuw! Hieronder enkele tips:

Waar u in december op moet letten bij huisdieren

December is een gezellige feestmaand, maar er zijn wel wat punten waar rekening mee gehouden moet worden als u huisdieren heeft.

Help, mijn papegaai plukt: alles over verenplukken bij uw papegaai

Help, mijn papegaai plukt: alles over verenplukken bij uw papegaai

Zo’n 10 tot 15% van de papegaaien doet aan verenplukken. Vooral kaketoes en grijze roodstaarten vertonen regelmatig veerbeschadigend gedrag. We hebben het dan niet alleen over het uittrekken van veren, maar ook over het bijten op en het rafelen van de veren. Een papegaai die plukt kan flinke beschadigingen aan zijn verenkleed veroorzaken. Maar waarom doet uw papegaai dit, en nog belangrijker: wat kunt u eraan doen?

Veelgestelde vragen over hondennagels knippen

Veelgestelde vragen over hondennagels knippen

De nagels van een hond slijten normaal gesproken vanzelf, waardoor ze niet te lang worden. In sommige gevallen is het echter nodig om de nagels bij te knippen, bijvoorbeeld wanneer uw hond weinig op een harde ondergrond loopt. Veel hondeneigenaren vinden het lastig om te bepalen wanneer en hoe ze de nagels van hun hond moeten knippen. Wij hebben daarom een aantal veelgestelde vragen voor u verzameld. Uiteraard geven we ook meteen de antwoorden.

De juiste voeding voor uw papagaai

De juiste voeding voor uw papagaai

Er worden veel fouten gemaakt bij de voeding voor papegaaien en andere kromsnavels. Zo krijgen ze vaak te vet of te zout eten voorgeschoteld. Heeft u een papegaai of wilt u er een aanschaffen? Lees dan hier wat de juiste voeding is voor uw gevederde vriend.

Openingstijden tijdens het paasweekend

Tijdens het paasweekend hebben wij aangepaste openingstijden.

Voorjaarsactie sterilisatie en castratie voor katten

Voorjaarsactie sterilisatie en castratie voor katten

Profiteer van de sterilisatie en castratie actie in maart en april!

Februari: Maand van de Gebitsverzorging

Februari: Maand van de Gebitsverzorging

“Februari is de Maand van de Gebitsverzorging voor huisdieren. Aandacht voor preventie!”

Mijn hond is bang voor vuurwerk, wat kan ik doen?

Mijn hond is bang voor vuurwerk, wat kan ik doen?

Zodra de eerste vuurwerkpijlen de lucht in gaan, merk je het waarschijnlijk al aan je trouwe viervoeter: hij wordt nerveus of angstig. Om ervoor te zorgen dat jouw hond de jaarwisseling zo goed mogelijk doorkomt, hebben wij een aantal tips verzameld.

10 leuke weetjes over katten

10 leuke weetjes over katten
Katten en poezen zijn één van de meest populaire huisdieren van Nederland: bijna de helft van de Nederlandse huishouden heeft er één of meer aldus Nu.nl. Dat deze huisdieren al eeuwen worden aanbeden door hun baasje blijkt wel uit het feit dat de oude Egyptenaren hun overleden katten eerden door ze te mummificeren. Wij delen graag 10 leuke weetjes over katten met u.

De voorpoten van katten hebben 5 tenen, terwijl de achterpoten er slechts 4 hebben.
Getoond 1–10 van 1412
Terug