Vandaag geopend van 09.00 tot 18.30 uur
070-3660701

Nieuws

Handige wintertips voor uw hond en kat

De gezellige wintermaanden staan weer voor de deur. De winterjas, sjaals, mutsen en handschoenen komen uit de kast ter voorbereiding op de lage temperaturen. Maar hoe beschermt u uw hond en kat eigenlijk tegen de kou? We geven u graag een aantal wintertips om het uw huisdier zo aangenaam mogelijk te maken. Wintervacht honden In de winter zetten we de verwarming in huis lekker hoog voor een fijne, warme ruimte. Door onze verwarmde huizen krijgen honden een steeds minder dikke wintervacht.

Hoe maak ik mijn papegaai handtam?

Papegaaien zijn, onder andere vanwege hun mooie verenkleed en hun intelligentie, populaire huisdieren. Deze prachtige dieren zijn echter niet eenvoudig om te houden. Het is namelijk erg belangrijk om uw papegaai genoeg aandacht te geven en op de juiste manier op te voeden. Het dier gaat zich anders vervelen en kan gedragsproblemen ontwikkelen, zoals krijsen, bijten of plukken. Het handtam maken is een belangrijke eerste stap in de opvoeding van uw kromsnavel. Wij geven u hiervoor graag een aantal tips.

Hoe houdt u uw hond koel tijdens de warme zomerdagen?

Ook in Nederland kan het erg warm worden in de zomer. De meeste honden kunnen niet zo goed tegen warmte, daarom is het raadzaam om de nodige maatregelen te nemen om oververhitting te voorkomen. In dit blogbericht geven we u een aantal tips om uw huisdier koel te houden tijdens de warme zomerdagen. Zorg voor schaduwrijke plekken Bied uw hond verkoeling door schaduwrijke plekken te creëren in het huis en de tuin. Honden hebben meer moeite om hun warmte kwijt te raken dan mensen en moeten daarom niet in de zon liggen.

AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Er komt een nieuwe, verscherpte wet op persoonsgegevens. Wij, als uw dierenkliniek, willen hierover graag transparant blijven en u als onze klant hiervan op de hoogte stellen en houden. Eigenlijk verandert er niet zoveel in de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan, aangezien wij dit uiteraard altijd al met de grootste zorgvuldigheid hebben gedaan. In de gehele EU zijn verwerkingsverantwoordelijken en -verwerkers momenteel aan het werk om de AVG-vereisten in te voeren. We moeten ons allemaal vóór 25 mei 2018 aan de nieuwe verordening aanpassen.

Waarom uw kat laten chippen?

Begin februari werd bekend dat de Tweede Kamer een plan steunt om gemeenten de mogelijkheid te geven het chippen van katten te verplichten. De reden voor het plan is het grote aantal zwerfkatten en de overvolle dierenasiels. Door het voor gemeenten eenvoudiger te maken om het chippen te verplichten, hoopt de Tweede Kamer het aantal zwerf- en asielkatten terug te dringen.

Tips tegen vuurwerkangst bij uw huisdier

De gezellige decembermaand is niet voor iedereen een feestje. Voor veel huisdieren wordt het overschaduwd door vuurwerk(angst). Wees er op tijd bij en gun uw huisdier een fijn oud & nieuw! Hieronder enkele tips:

Waar u in december op moet letten bij huisdieren

December is een gezellige feestmaand, maar er zijn wel wat punten waar rekening mee gehouden moet worden als u huisdieren heeft.

Help, mijn papegaai plukt: alles over verenplukken bij uw papegaai

Help, mijn papegaai plukt: alles over verenplukken bij uw papegaai

Zo’n 10 tot 15% van de papegaaien doet aan verenplukken. Vooral kaketoes en grijze roodstaarten vertonen regelmatig veerbeschadigend gedrag. We hebben het dan niet alleen over het uittrekken van veren, maar ook over het bijten op en het rafelen van de veren. Een papegaai die plukt kan flinke beschadigingen aan zijn verenkleed veroorzaken. Maar waarom doet uw papegaai dit, en nog belangrijker: wat kunt u eraan doen?

Veelgestelde vragen over hondennagels knippen

Veelgestelde vragen over hondennagels knippen

De nagels van een hond slijten normaal gesproken vanzelf, waardoor ze niet te lang worden. In sommige gevallen is het echter nodig om de nagels bij te knippen, bijvoorbeeld wanneer uw hond weinig op een harde ondergrond loopt. Veel hondeneigenaren vinden het lastig om te bepalen wanneer en hoe ze de nagels van hun hond moeten knippen. Wij hebben daarom een aantal veelgestelde vragen voor u verzameld. Uiteraard geven we ook meteen de antwoorden.

De juiste voeding voor uw papagaai

De juiste voeding voor uw papagaai

Er worden veel fouten gemaakt bij de voeding voor papegaaien en andere kromsnavels. Zo krijgen ze vaak te vet of te zout eten voorgeschoteld. Heeft u een papegaai of wilt u er een aanschaffen? Lees dan hier wat de juiste voeding is voor uw gevederde vriend.

Getoond 1–10 van 1912
Terug