Vandaag geopend van 09.00 tot 18.30 uur
070-3660701

Huisdier chippen

Voorkom dat uw hond, kat of vogel kwijtraakt en laat uw huisdier chippen. Begin 2018 heeft de overheid de mogelijkheid aan gemeentes gegeven om kat chippen verplicht te maken. Hoewel het nog niet verplicht is, raden we wel aan om uw kat te chippen. Als uw huisdier wegloopt, dan is het voor de vinder eenvoudiger om het dier naar u terug te brengen. Door de chip uit te lezen is het namelijk mogelijk om te zien wie de eigenaar is. Hond chippen was al verplicht sinds april 2013.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor chippen? Neem dan contact op met onze dierenarts door te bellen naar 070 – 366 0701 of loop binnen in onze praktijk. We hebben open inloopspreekuren en helpen u direct als onze planning dat toelaat.

 • Adres- en contactgegevens

  Dierenkliniek Het Zicht
  Het Zicht 61-63
  2543 AK Den Haag (route)
  Tel. 070 - 366 0701
  E. info@dierenkliniek-hetzicht.nl

 • Openingstijden

  Maandag: 09:30-18:30 uur
  Dinsdag: 09:30-17:00 uur
  Woensdag: 09:30-18:30 uur
  Donderdag: 09:30-18:30 uur
  Vrijdag: 09:30-17:00 uur
  Zaterdag: 12:00-14:00 uur
  Zondag: 11:00-13:00 uur

Kosten van chippen

De kosten van chippen bedragen circa tussen de € 35,- en € 55,-. De prijs is bepaald door de kosten van de chip en het plaatsen ervan door de dierenarts.

Dier Kosten
Hond € 54,60
Kat € 54,60
Vogel € 36,75

Als u uw dier laat chippen in combinatie met een andere behandeling, zoals inenten of een operatie, dan bedragen de kosten € 28,88.

Na het chippen moet u uw dier nog registreren in de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Hier zijn ook kosten aan verbonden. Neem contact met ons op voor een concrete kostenindicatie van het chippen van uw hond, kat of vogel.

Voordelen

Uw huisdier laten chippen heeft vele voordelen, waaronder:

  • Internationaal geregistreerd
  • Altijd en overal te identificeren
  • Diervriendelijk en pijnloos
  • Vaak vergoedt door de verzekering
  • Veilig mee op vakantie
  • Chip is niet te verliezen
  • Chippen is eenmalig
  • Fraudebestendig
 • Hond chippen

  Chippen en registratie is voor honden als sinds 2013 verplicht. Binnen 7 weken na de geboorte moet de eigenaar een hond al laten chippen en registreren in de databank. Bij het importeren van een hond moet die binnen 2 weken geregistreerd worden en het dier moet al gechipt zijn voordat het in Nederland komt. Eigenaren van honden die niet gechipt of geregistreerd zijn lopen het risico op een geldboete of een gevangenisstraf.

  Als u een pup koopt dan is het belangrijk dat u in de databank controleert of het dier wel geregistreerd is. Fokkers en handelaren hebben namelijk al de chip- en registratieplicht bij honden. Vraag daarom om een registratiebewijs als u een hond koopt. Nadat u een hond heeft gekocht moet u de gegevens van u als eigenaar (laten) wijzigen in de databank.

 • Kat chippen

  Het chippen van een kat is niet verplicht. De overheid heeft begin 2018 wel een plan ingediend om het voor gemeenten mogelijk te maken om het chippen voor katten te verplichten. Ondanks dat chippen nu nog niet verplicht is raden we wel aan om uw kat te chippen en te registreren. Hiermee voorkomt u namelijk dat uw dier kwijtraakt als het wegloopt. Met een chip kan de vinder uw kat namelijk eenvoudig uitlezen en de gegevens van de eigenaar opzoeken.

  We raden aan om zowel binnen- als buitenkatten te chippen en registreren. Zo is het dier altijd snel te herenigen met de eigenaar. Vooral binnenkatten raken snel gedesoriënteerd als ze buiten komen. Ze vinden dan vrijwel nooit meer op eigen kracht de weg naar huis.

De behandeling: hoe werkt chippen?

Chippen is een pijnloze behandeling: de dierenarts brengt een chip ter grootte van een rijstkorrel in met een holle naald. De chip injecteren we tussen de schouderbladen. Uw dier voelt alleen een klein prikje. Een verdoving is niet nodig.

Registratie

Na het chippen moet u zelf uw dier nog registreren in een van de databanken.

Chip- en registratienummer controleren

Op www.chipnummer.nl controleert u eenvoudig of het chipnummer van uw dier en de registratiegegevens nog up-to-date zijn.

Juni Chipmaand

In juni organiseert de LICG elk jaar de Chipmaand. Onze dierenkliniek doet mee aan deze actiemaand waarin huisdiereigenaren hun dier voor een goedkoop tarief kunnen laten chippen. Neem contact op voor meer informatie over de actie en bel naar 070 – 366 0701.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het chippen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 070 – 366 0701. of door een e-mail te sturen naar info@dierenkliniek-hetzicht.nl. Direct een afspraak maken doet u ook telefonisch of per e-mail.