Vandaag geopend van 09.00 tot 17.00 uur
070-3660701

Hond of kat castreren

Laat uw hond of kat professioneel castreren door de dierenartsen van Dierenkliniek Het Zicht om ongewenste nesten te voorkomen. Daarnaast verbetert de gezondheid en het gedrag van dieren in veel gevallen ook door castratie. Met deze behandeling wordt de hormoongroei namelijk geremd, waardoor dieren minder de neiging hebben om dominant te zijn, achter soortengenoten aan te gaan en de omgeving te markeren tijdens het uitlaten.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken. Onze acties bekijkt u hier.

Afspraak maken Bel: 070 366 0701

Tarieven castratie

Periodiek hebben we diverse acties waarmee u goedkoop uw dier kunt laten castreren. Een kat castreren we dan bijvoorbeeld al voor 60 euro. Bel naar onze kliniek voor een kostenindicatie van de castratie van uw dier: 070 – 366 0701.

Voordelen

 • Minder paringsdrang
 • Minder dominant en aangenamer gedrag
 • Minder achter soortgenoten aan
 • Minder drang om territorium af te bakenen

Nadelen

 • Castratie leidt niet altijd tot gedragsverandering
 • De stofwisseling vertraagt, waardoor er kans is op overgewicht

Vooraf weten of castratie de goede behandeling is?

Door chemische castratie wordt als het ware getest of castratie leidt tot een gewenste gedragsverandering van uw huisdier. Bij deze behandelingen spuit de dierenarts namelijk een stof in die de hormoongroei tijdelijk remt. Zorgt dat voor een gewenste gedragsverandering? Dan mag u aannemen dat castratie een geschikte behandeling is.

Is er nauwelijks of geen gedragsverandering? Dan is het waarschijnlijk beter om naar een school te gaan of met een gedragstrainer aan de slag te gaan om het gedrag te veranderen.

Wanneer castreren?

Over het algemeen adviseren we om een dier te castreren wanneer het tussen de 6 en 12 maanden oud is. De leeftijd waarop castratie raadzaam is verschilt echter per diersoort. Bepaalde dieren zijn namelijk van zichzelf dominanter wat eerder kan leiden tot ongewenst gedrag.

Castratie op jonge leeftijd hoeft niet om gezondheidsredenen gedaan te worden, maar bij dieren van oudere leeftijd kan dat wel het geval zijn. Een ouder dier castreren wordt onder andere gedaan bij:

 • Vergrote prostaten
 • (Voorhuid)ontstekingen
 • Tumoren

De behandeling uitgelegd

Castratie is een veilige ingreep waar wij veel ervaring mee hebben. Uw dier kan na behandeling vaak dezelfde dag nog naar huis. Over het algemeen verloopt de behandeling als volgt:

 • U brengt uw huisdier naar de kliniek, waarna we voorafgaand aan de operatie de gezondheid onderzoeken. We voeren onder andere pre-anesthetisch bloedonderzoek uit en controleren de hartfunctie met de ECG.
 • Op basis van de resultaten van de onderzoeken en eerdere anesthesie-ervaringen met uw huisdier, dienen we de benodigde anesthesie toe.
 • Uw dier wordt onder volledige narcose gebracht, waarna de testikels verwijderd worden door een klein gaatje in de huid te maken.
 • Met behulp van onder andere een ECG-apparaat, een beademingsapparaat en de capnograaf houden onze paraveterinairen de gezondheid van uw dier ook tijdens de operatie continu in de gaten.
 • Na de operatie komt uw dier rustig bij en slaapt het uit in onze uitslaapkamer. Deze kamers hebben een warmtelamp om uw dier optimaal comfort te bieden.
 • Als uw dier bijgekomen en voldoende hersteld is, bellen we u op dat u hem/haar op kunt halen. U krijgt instructies over nazorg en medicatie mee, zodat uw dier goed en spoedig zal herstellen.
dierenartsen onderzoeken hond voor castratie
dierenarts castreert hond tijdens operatie

Nazorg en medicatie

Net als na sterilisatie is het ook na castratie mogelijk dat de stofwisseling van uw dier vertraagt, doordat de hormoongroei geremd wordt. Om overgewicht te voorkomen is het raadzaam om het voedingspatroon van uw dier aan te passen.
veterinaire met kat na castratie

Sterilisatie/castratie actie

Periodiek hebben we een sterilisatie en castratie actie waarmee u goedkoop uw huisdier kunt laten steriliseren of castreren. Een castratie bij een kat voeren we al voor 60 euro uit en een sterilisatiebehandeling voor 125 euro. De prijzen van deze behandelingen zijn inclusief gratis:

 • Gezondheidscontrole
 • Gebitscontrole
 • Nagels knippen
 • Voedingsadvies

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor nieuwe acties of lees meer over onze eerdere Voorjaars- en Najaarsactie. We chippen huisdieren ook tegen aantrekkelijke tarieven.

Afspraak maken

Wilt u graag meer informatie over een castratiebehandeling of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens of loop binnen in de kliniek. We zijn elke dag geopend.

Adres- en contactgegevens

Dierenkliniek Het Zicht
Het Zicht 61-63
2543 AK Den Haag (route)
Tel. 070 - 366 0701
E. info@dierenkliniek-hetzicht.nl

Openingstijden

Maandag: 09.30-18.30 uur
Dinsdag: 09.30-17.00 uur
Woensdag: 09.30-18.30 uur
Donderdag: 09.30-18.30 uur
Vrijdag: 09.30-17.00 uur
Zaterdag: 12.00-14.00 uur
Zondag: 11.00-13.00 uur