Vandaag geopend van 09.00 tot 17.00 uur
070-3660701

Henkie - Kortwieken en nagels, snavel bijwerken

Het best kunt u de nagels en vleugels van uw vogel onderhouden door deze elke drie maanden goed te verzorgen.

Wij zien nog vaak in de praktijk dat mensen de vogel zelf hebben geprobeerd te kortwieken, maar dat dit niet op de juiste manier gebeurd. Bij ons worden de vleugels gekortwiekt op een manier dat de vogel wanneer hij springt nog gewoon kan landen en daarom dus niet zomaar naar beneden valt.

Wanneer u de nagels te kort afknipt kan het gaan bloeden. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk op een veilige manier gestelpt wordt. Wanneer u echter de nagels te lang laat, kan de ader in de nagel steeds verder doorgroeien en dan zal u uiteindelijk de nagel steeds minder kort kunnen knippen.

Het is dus belangrijk om niet te lang te wachten om de nagels kort te laten knippen.

Sommige vogels hebben een verkeerde stand van de bek waardoor de ene helft van de snavel sneller groeit dan de andere helft. Op den duur is het voor de vogel onmogelijk om nog te eten. Vooral bij deze vogels is het erg belangrijk om op tijd langs te komen om de snavel van uw vogel in de juiste vorm te laten slijpen. Ook bij vogels die geen afwijkende stand hebben van de snavel, kunnen wij eventueel het scherpe puntje wegschuren.

Vogels die heel erg gestresst raken kunnen wij eventueel met een klein narcose-roesje behandelen.