Vandaag geopend van 09.00 tot 17.00 uur
070-3660701

Dana - Gescheurde kruisband en meniscus

Dana is als pup bij ons gekomen in de kliniek. Op een leeftijd van ongeveer vier jaar kreeg Dana last van haar knie. Na onderzoek bleek dat de meniscus in de knie van Dana kapot was. Er is besloten om de knie te opereren en de gescheurde meniscus weg te halen, zodat Dana er geen pijn meer aan zou ondervinden en het gewricht weer goed kan functioneren. De kruisband bleek ook gescheurd te zijn, daarom werd er een kunstkruisband in de knie geplaatst bij Dana. Hier leest u meer over onze kruisband operaties bij honden of knie operaties bij honden.

Vanwege arthrose in haar heupgewricht heeft Dana een onderhoudsdosering van pijnstilling meegekregen na deze operatie. Dit gebruikt Dana momenteel nog steeds.

Ongeveer 30% van de honden met knieproblemen, krijgen uiteindelijk ook klachten aan de andere knie. Dit is bij Dana uiteindelijk ook gebeurd.

Op 6,5 jarige leeftijd is Dana teruggekomen met pijnklachten bij ons in de praktijk. Na grondig lichamelijk onderzoek en het maken van rontgenfoto's was te zien dat er een kraakbeensplintertje van de knieschijf af was gegaan. Ook was er erge arthrose in de heup en aan de poot (bij de knie) te zien. Er is besloten in overleg met de eigenaar om ook deze knie te opereren. Tijdens deze operatie is er ook een kunstkruisband geplaatst voor extra stevigheid aangezien deze kruisband ook gescheurd was.

Dana kan weer rennen en met de bal spelen zoals ze altijd gedaan heeft.

Hieronder kunt u aan de hand van foto's zien hoe het Dana vergaan is na de operatie:

 

 

Dag 3; eerste dag zonder verband

 

 

 

 

Dag 5; Eerste keer voorzichtig op staan

 

 

 

 

Dag 6; Voorzichtig de eerste stapjes

 

 

 

 

Dag 12; Er steviger op staan en lopen

 

 

 

 

Dag 14; Hechtingen verwijderd en het haar begint terug te groeien

 

 

 

 

Dana kan weer goed lopen en heeft geen pijn meer aan haar knie!